صعود ایران به جمع کشورهای دارای درآمد متوسط به بالا

بانک جهانی از صعود ایران به جمع کشورهای دارای درآمد متوسط به بالا پس از 3 سال خبر داد.
کد خبر:۵

اقتصاد معاصر؛ در این تقسیم بندی، درآمد ناخالص ملی سرانه کشورها بر اساس دلار آمریکا ملاک قرار گرفته و کشورهایی که درآمد ناخالص ملی سرانه بیشتر از ۱۳۸۴۵ دلار داشته اند در گروه اول، کشورهای با درآمد بین ۴۴۶۶ دلار تا ۱۳۸۴۵ دلار در گروه دوم، کشورهای با درآمد بین ۱۱۳۶ دلار تا ۴۴۶۵ دلار در گروه سوم و کشورهای با درآمد ۱۱۳۵ دلار و کمتر در گروه چهارم قرار گرفته اند. 

 

بررسی های بانک جهانی نشان می دهد از دهه ۱۹۸۰ به این سو تغییرات مهمی در رده بندی کشورهای جهان از نظر درآمد ناخالص ملی سرانه پدید آمده است. در سال ۱۹۸۷ بالغ بر ۳۰ درصد کشورها جزو کشورهای با درآمد پایین و ۲۵ درصد جزو کشورهای با درآمد بالا بودند. در سال ۲۰۲۳ تنها ۱۲ درصد کشورهای جهان جزو کشورهای با درآمد پایین بوده و ۴۰ درصد کشورها نیز درآمد بالا داشته اند. 

 

این روند در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا معکوس بوده است. در سال ۱۹۸۷ هیچ کشوری در خاورمیانه جزو کشورهای با درآمد پایین نبوده اما در سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۱۰ درصد کشورهای این منطقه درآمد پایین داشته اند.

 

ایران در سال ۲۰۲۳ توانسته پس از سه سال خود را از جمع کشورهای با درآمد متوسط به پایین بالا بکشد و در جمع کشورهای دارای درآمد متوسط به بالا قرار گیرد.  

 

کشور ما طی سال های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ در گروه کشورهای با درآمد متوسط به پایین قرار داشته که در سال ۲۰۲۳ با افزایش درآمد ناخالص ملی سرانه خود به گروه کشورهای با درآمد متوسط به بالا پیوسته است.

 

ایران در سال های ۱۹۸۷ تا ۱۹۸۹ در جمع کشورهای با درآمد متوسط به بالا قرار داشت اما در سال های ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۸ به رده کشورهای دارای درآمد متوسط به پایین نزول کرد و در سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۹ دوباره در جمع کشورهای با درآمد متوسط به بالا قرار گرفت.

 

از جمله کشورهایی که در سال ۲۰۲۳ درآمد پایین تری نسبت به ایران داشته و در رده بندی جهانی در گروه پایین تر قرار گرفته اند می تواند به هند، پاکستان، میانمار، نپال، فیلیپین، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان، مصر، تونس، مراکش، اردن و بولیوی اشاره کرد. 

 

برخی کشورها که با ایران در یک گروه قرار گرفته اند نیز عبارتند از: چین، ترکیه، بلاروس، الجزایر، اندونزی، برزیل، آرژانتین، مکزیک، کرواسی، صربستان و آلبانی.

 

صعود ایران به جمع کشورهای دارای درآمد متوسط به بالا

ارسال نظرات